WWW.ZEEBAARS.NL

    NOG STEEDS NEDERLANDS ENIGE ECHTE ZEEBAARS SITE.

9 juni 2009

Fish are too valuable to be caugth only once.


SORRY!
 

Al maanden niets meer van mij laten horen. Mijn sites leken dood en dat waren ze ook natuurlijk. Persoonlijke (werk) omstandigheden, maakten dat ik geen enkele zin meer had in vissen en alles daarom heen, ik zat in een diepe dip. Dat alles is inmiddels weer verandert en dus gaat er weer geschreven worden. Ook ga ik straks officieel van start met de verkoop van kunstaas, vliegen en allerlei zaken die hier in NL niet te krijgen zijn. Mijn bedrijfje gaat heten zoute rovers.nl Later veel meer hierover! Ik ga o.a. plugjes leveren, waar ik inmiddels al veel vertrouwen in heb gekregen!

1 van de baarzen op mijn nieuwe plugjes ==>

Wat valt er eigenlijk meer te schrijven. Ook de zomer en de visserij zitten in een diepe dip. Te koude winter? IK denk het niet want een maand terug vingen wij al veel kleine baars en was er veel speldaas. Toen kwam er een week met ZW winden en daarna was alles weg en ze zijn ook niet meer teruggekomen. Natuurlijk zijn er altijd plekken waar men wel iets vangt, maar dat gebeurd door de volhouders en/of de mensen die niets anders te doen hebben dan vissen. Voor de gewone man is er bar weinig te beleven. Ik had wel wat mooie baarzen bij de Blokkendam (kajak) , maar daar moest je 2000 worpen voor maken en ook daar is het over.  Ik kom daar in HOTNEWS nog op terug. "Op terug", als ik terug ben uit Amerika voor mijn jaarlijkse striped-bass trip. De stripers komen daar wel keurig elk jaar terug......

Waar ik nu even de aandacht voor wil vragen is de enquete van Sportvisserij Nederland. Lijkt me belangrijk deze toch even in te vullen. U vindt deze hier:

 

                                                                               
 

 

 

 

BUITENLAND/BASS

 

logo BASS KLIK HET LOGO  logo SOS

LID WORDEN SVP VAN BASS

Ik heb wat cijfers verzameld die er niet om liegen. Zie o.a. het artikel over B.A.S.S. Voor 25 euro per jaar kan ik u lid maken van het Engelse B.A.S.S, wanneer u het zelf te veel moeite vindt. Zeg nu zelf, wat is 25 euro in verhouding met wat u jaarlijks besteedt aan uw hobby? Niets toch, maar zolang wij geen soortgelijke organisatie hebben is het heel slim in ieder geval lid te worden en daadwerkelijk een steentje bij te dragen om onze zeebaars te beschermen. Ik denk zelfs dat het een morele verplichting is. BASS doet zoveel voor de zeesportvissers en onze baarzen komen nog steeds uit het Kanaal. Als we ze daar weten te beschermen is er al veel voor ons gewonnen. Het beroep heeft al te veel kapot gemaakt en alleen door nu eens serieus aan de slag te gaan kunnen we het tij misschien nog keren.
Lees HIER het artikel dat ik schreef voor Zeehengelsport van februari 2007.

Geef mij een telefoontje en ik zorg dat u lid wordt!  06-38221807 of een mailtje naar rsehr@tiscali.nl

Kortom, er moet iets gaan gebeuren anders gaat het helemaal mis en dan is de visserij op zeebaars binnenkort niet meer interessant om een geregelde basis uit te oefenen. Niet de koppen in het zand steken, maar daadwerkelijk iets gaan doen.

bassspecialist